понеділок, 17 липня 2017 р.

Дара Корній. Зірка для тебе

Корній Д. Зірка для тебе : роман / Дара Корній ; поетичне оздоблення Люби Долик. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 302 с.

      Письменницю інколи називають «Жінкою із запахом кави», без псевдоніму – Мирослава Замойська. Можливо, це - через її «львівську приналежність», можливо - через жіночий шарм, поєднаний із «магічною» літературою.
      Журналістка, мистецький критик і просто тендітна, мудра львів'янка, якій не байдужа українська мова та українці. Приємно, що письменниця почала роботу над першою книгою, аби її діти мали можливість читати українською.
     
      На шляху цих двох виросло лише терня, через яке вони мали пробитися до далеких зірок. Сергій часто дивився з вікна дитбудинку на нічне зоряне небо, намагаючись вичитати в ньому свою долю. А тим часом його омріяна, але поки не знана зірочка змагалась із цілком земними проблемами і часто не мала іншої валюти, щоб заплатити за найнеобхідніше, окрім власного тіла. Випадково зустрівшись поглядами, Сергій і Зоряна зрозуміли, що відтепер навіки поєднані. Сергій не зважав на минуле своєї коханої, прагнучи подарувати їй щастя в майбутньому. Але коли безтурботні дні зміняться тривожними і гіркими, чи буде достатньо лише кохання, щоб порятувати їх від, здавалося б, невідворотної біди? 


       У цій книзі є все, що має бути в класичному романі. Єдине, чого немає, – фальші, натомість є правда, власне, «Зірка для тебе» – це і є правда, гірка і чиста, про нас усіх, про кожного. Настояна на гріхах і спокутах, витримана десятиліттями у потаємних шафах, вона нарешті вивільнилася.

«
Чесно кажучи, за цю книгу бралася з острахом. Вся справа в тому, що я раніше була просто закохана у творчість цієї письменниці. Я захоплююсь слов’янською міфологією, тому там, де її знаходжу, а ще й гарно оброблену і пропущену крізь призму власного світобачення, коротше, ті книги автоматично потрапляють в категорію «улюблених». «Зворотний бік світла» просто проковтнула, розрекламувала усім друзям і знайомим, а от «Зворотний бік темряви» мені зовсім не пішов. Здавалося, що письменниця писала поспіхом, поставила багато питань і на жодне не дала відповіді. Так, має бути елемент інтриги, щоб захотілося прочитати наступну книгу, та все ж… І коли подруга дала мені почитати «Зірку для тебе», я довго відкладала її на потім, боялася остаточно розчаруватися. І дарма! Адже цією книгою, хоча там і немає моєї улюбленої міфології, авторка повернула собі мою любов. Цікавий сюжет, закручений так, що навіть думки не припускаєш про інтригу, яка відкриється майже наприкінці книги, гарно виписані образи, соковиті метафори та й, взагалі, мова твору. Окремо хочеться відзначити вірші Люби Долик. Не буду переповідати сюжет, адже «Зірку для тебе» таки краще прочитати самому. Хороша жіноча проза. Рекомендую.  ©
 »

Книга є у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85). 

Немає коментарів:

Дописати коментар