вівторок, 16 травня 2017 р.

Лев Кудрявцев. Наш стародавній Київ

Кудрявцев Л. О. Наш стародавній Київ : нариси / Л. О. Кудявцев. - Київ : "Видавництво "Фенікс", 2016. - 400 с. : іл.

     У краєзнавчих та мистецьких колах нашого міста й поза його межами добре знане ім'я журналіста, письменника Льва Олексійовича Кудрявцева. Він написав унікальні книги, що не мають аналогів в літературі: "Історія губернаторства в Києві і Україні", "Древні монастирі України", "Історія одного романсу", "Град над Борисфеном", "Історія губернаторства в Україні", "Військові діячі України XVI-XX ст.", "Знаменитые киевляне и одесситы ХХ ст." (у двох книгах), "На Байковій горі".
      Нині увазі читача пропонується документально-художнє ілюстроване видання "Наш стародавній Київ", яке розповідає про нашу столицю.

     Книга знайомить читача з вулицями і площами нашої столиці. В цих нарисах розповідається про їх минуле і сьогодення.
     У книзі викладені дані про найбільш значущі, цікаві в історичному та архітектурному відношенні вулиці та площі. Крім головних магістралей, розповідається й про такі маловідомі вулиці, як Предславинська, Тургенєвська, Гоголівська. Крім того, тут зібрано фотографії кінця ХІХ - початку ХХ ст. Мова йде про 21 вулицю та 6 площ. Ці розповіді доповнюють образ нашого красеня-міста, розташованого на берегах древнього Дніпра.

Книга є у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар