четвер, 24 грудня 2020 р.

Бетті Сміт Дерево росте в Брукліні

Сміт, Б. Дерево росте в Брукліні / Бетті Сміт ; пер. з англ. Любові Пилаєвої.Київ : BOOKCHEF : [Форс Україна], 2019.688 с.


Напередодні новорічних свят так і хочеться проводити довгі вечори в затишній компанії хорошої книги та ароматного чаю! Лишень уявіть, як прекрасно отак відгородитись від усіх передноворічних турбот та повсякденної рутини і поринути в світ захоплюючого сюжету!

Якраз для цієї нагоди вашій увазі пропонується книга молодої американської письменниці Бетті Сміт «Дерево росте у Брукліні». Цей роман подарує вам дивовижну подорож у часі, а саме – в Бруклін початку ХХ століття. Разом із дванадцятирічною Френсі Нолан, головною героїнею книги, ви побачите, що Бруклін, насправді, не похмуре містечко, а навсправжки чарівне і дивовижне, побуваєте на тогочасному ринку, заглянете у найпотаємніші закутки життя багаточисленних сімей, що оточують дівчинку та… довідаєтесь про всі думки тогочасного люду.

Так, книга не про Різдво чи Новий рік, але хто сказав, що дивовижа трапляється лише у казках по типу «Дванадцяти місяців» Маршака чи у «Різдвяній пісні в прозі»? Життя – саме по собі як невеличкий Кіндер сюрприз, який очікує дитину під ялинкою. Тож саме життєва історія Френсі Нолан, упевнені, подарує вам відчуття спокою та безмежної дитячої безпосередності під соусом досить таки дорослих проблем та думок.

А відправною точкою в Бруклін сивої минувшини послугує, як завше, абонемент Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки (вул. Тургенівська 83/85).

З наступаючими вас святами! І пам’ятайте, читання несе в собі набагато більше користі, ніж про це говорять науковці!)))

1 коментар: