вівторок, 14 серпня 2018 р.

Цікава серія некласичних енциклопедій


Ти нізащо не захочеш мандрувати на Титаніку! / Стюарт Д. [текст], Ентрам Д. [ілюстрації]; пер. з англ. К. Дем'янчук. - Київ: Форс Україна, 2017. - 32 с. : іл.

Приготуйся... сьогодні 10 квітня 1912 року, і ти готуєшся до початку першого плавання на найбільшому у світі океанічному лайнері.

Декілька порад фахівців:

- Як стюарт ти маєш бути дуже уважним до пасажирів, якщо хочеш отримати чайові.
- Бронюй квитки заздалегідь, якщо хочеш подорожувати першим класом і мати окрему палубу для прогулянок - пам'ятай, їх лише дві.
- Пасажири другого класу можуть подивитися на секцію першого класу перед відплиттям корабля.
- Запам'ятай місце розташування рятувальних човнів, адже їх не вистачить на всіх.
- Коли корабель починає тонути, тримайся подалі від холодної води якомога довше.

Із цієї енциклопедії ти довідаєшся про найбільший корабель в історії людства — Титанік. Тут наведено дані щодо його розмірів, ваги, кількості осіб, задіяних на будівництві та обслуговуванні корабля, а також перелічено весь провіант і товари, які містилися в трюмах корабля, коли він вирушав у мандрівку Атлантичним океаном. Історія про загибель найбільшого в світі водного лайнера, у якій ти почуватимешся не пасажиром, а власником Титаніка!

Ти не захочеш жити без екстремальної погоди! / Канаван Р. [текст], Берджін М. [ілюстрації]; пер. з англ. Ю. Бодаренко. - Київ: Форс Україна, 2017. - 36 с. : іл.

     У цій книзі розповідається про причини виникнення дощів і посух, граду й буревіїв, заморозків і природних пожеж. Довідайтеся більше про кліматичні умови планети, на якій ви живете, та причини, що зумовлюють зміни погоди і клімату загалом.

"Ти не захочеш жити без екстремальної погоди" - яскрава та захоплююча дитяча енциклопедія, що в цікавій для дітей та підлітків формі пояснює важливі факти про погоду.
Дуже прикро, коли під час відпочинку на природі несподівано починається дощ. Велика трагедія, коли торнадо руйнує будинки твоїх сусідів. Однак наша планета буде геть іншою без екстремальної погоди. Саме погода створила той світ, у якому ми живемо, а люди пристосувалися до майже будь-яких кліматичних умов, що існують на планеті Земля.

Цікаві факти від фахівців:

- Пам'ятай, чим погода відрізняється від клімату: "клімат - це те, чого ти очікуєш, а погода - те, що отримуєш".
- Якщо ти колись поїдеш у пустелю Атакама, візьми із собою побільше води. У деяких місцях цієї пустелі дощу не було вже 400 років.
- Багато рослин потребують вітру для розмноження. Проведи експеримент із насінням клена - і зрозумієш чому. 
- Якщо ти живеш біля води, будуй житло на високих палях. Тільки якщо будинок знаходиться високо, він буде сухим.

Прочитавши цю енциклопедію, Ваша дитина знатиме усе, що її цікавить про погоду, клімат, стихійні лиха та екстремальні погодні умови.

     Енциклопедія цікава, яскрава та неймовірно пізнавальна як для малюків, так і для дорослих!

Ти ніколи не захочеш бути дослідником вікінгів / Ленґлі Е. [текст], Ентрам Д. [ілюстрації]; пер. з англ. К. Дем'янчук. - Київ : Форс Україна, 2017. - 32 с. : іл.

     Із цієї енциклопедії почнеться твоє вивчення історії. Ти довідаєшся про вікінгів, які жили понад тисячу років тому в далекій Скандинавії. У пошуках нових територій для замешкування вони допливли до Ґренландії, а потім ще далі — аж до Вінленду. Так-так, саме вікінги були першовідкривачами Північної Америки! Тож хутчій досліджувати їхню історію, звички й традиції!

     Приготуйся... оскільки ти, як молодий вікінг, який прагне пригод, відправляєшся на пошуки нових земель. Подорож буде надзвичайно небезпечною і складною для вікінга-першопроходця. Це небезпечно!

Поради від фахівців:

- Молися богам вікінгів, які приносять удачу та хорошу погоду під час подорожі.
- Візьми на корабель курей, щоб мати свіжі яйця.
- Завжди  тримай свій меч, сокиру, лук і стріли напоготові.
- Зважай на сонце і зірки під час плавання океаном.

Книга цікава, пізнавальна, але є один мінус... Тепер Ви нізащо не захочете бути дослідником вікінгів!

Знайти будь-яку з цих книг можна у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар