вівторок, 7 серпня 2018 р.

Ісабель Альєнде. Японський коханець

Альєнде І. Японський коханець : роман / Ісабель Альєнде ; [пер. з іспанської Сергій Борщевський]. - Львів : Видавництво Анетти Антоненко, [2017]. - 287 с.

     Визначна чилійська письменниця-романіст, журналістка, сценаристка, акторка, лауреат Національної премії Чилі з літератури (2010). Ісабель Альєнде займається журналістикою, пише театральні п'єси і викладає літературу в декількох університетах.

     Альєнде вирізняє чуттєве вміння висловити словом особливості культури, історії своєї батьківщини і страждання свого народу. Її твори просякнуті латиноамериканським магічним реалізмом. Саме тому за нею закріпилось неофіційне звання «Маркеса у спідниці».


     1939 рік. Польща, захоплена нацистами. Батьки юної Альми Беласко відсилають дівчину до маєтку в Сан-Франциско, подалі від війни, що насувається на Європу. Історія кохання, зустрічі-розлуки ведуть читача в подорож різними континентами ─ від Польщі часів Другої світової війни до Сан-Франциско сьогодення. Минуло багато років. Альма Беласко й Ірина Базілі, різні за віком, походженням, соціальним станом ─ не мали б ніколи зустрітися. Однак доля (чи воля письменниці) звела їх одного дня в інтернаті для літніх людей у Каліфорнії. Ця зустріч зумовила низку подій у різних куточках світу сьогодні й у минулому – водночас. «Японський коханець» Ісабель Альєнде, як і її знаковий роман «Дім духів», не відпускає читача до останньої сторінки, зворушує і зачаровує, дивує і приголомшує, магія слів зі сторінок книжки просякає в реальне життя тих, хто її читає.

Книга є у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар