понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Еліс Гофман “Шлюб протилежностей”



Гофман, Е. Шлюб протилежностей : роман / Еліс Гофман ; [пер. з англ. С. Колесник]. – [Харків] : Фабула : [Ранок], [2017]. – 448 с.

 

“Те, що мені казали, я робила дуже рідко. Якщо вірити мамі, саме такою була моя реакція на життя від самого народження...” 

 

Саме так себе характеризує головна героїня книги Еліс Гофман “Шлюб протилежностей” з перших сторінок роману. До чого тут ця мізерна деталь? Все просто: Рашель, а саме так звати головну героїню цієї історії, уродженка єврейської родини, що жила в далекому 1807 році. В ті часи жінка мала права лише на керівництво кухонними справами та народження дітей. І бути бунтівницею при таких обставинах – занадто ризикована справа.

 

Так ось до чого я веду – суть книги “Шлюб протилежностей” – напіввигадана історія про народження одного із ключових стовпів французького імпресіонізму, Каміля Піссаро. Це сімейна сага покаже нам, як традиції ломають грані особистості, яким може бути жорстоким суспільство та кожна людина окремо і, звичайно ж, ми познайомимося поближче із побутом єврейської родини, а також традиціями цього народу.

 

Історія надзвичайно цікава та зовсім не занудна. Тут вам і вічна проблема батьків та дітей, і права на свободу як юридичну, так і духовну, і прийняття суспільством чогось нового, і, звісно ж, кохання. Кожен в ній знайде щось близьке та рідне.

 

Тож приходьте на абонемент ПБ ім. Лесі Українки (вул. Тургенєвська 83/85) за книгою Еліс Гофман “Шлюб протилежностей”. Бережіть себе та читайте лише якісну літературу!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар