понеділок, 13 квітня 2020 р.

Василь Шкляр "Характерник"


Шкляр, В. М. Характерник : роман / Василь Шкляр. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 300 с. : портр.

"Правду кажуть старі запорожці: не лякайся того, що можеш побачити, бійся невидимого твоєму оку..."
Цитата з книги "Характерник" В. Шкляр

Хто сказав, що доба козаччини – це лише про парубків з оселедцями, які тільки рубалися направо і наліво з ворогами, що в них було все в сірих тонах і взагалі... Хто впустив сюди історика? Хай іде перебирає свої запилюжені хроніки, а в літературу йому – зась!

А якщо серйозно, мова піде про одну з найновіших книг Василя Шкляра «Характерник», яка поєднала в собі такі непоєднувані жанри, як історичний роман і фентезі. Автор гармонійно оперує офіційними документами часів правління Івана Сірка та фольклором, що склався навколо легендарного отамана. На сторінках книги не просто освітлені нудні дати та сухий опис подій та особистостей: Шкляр зумів кожному із персонажів надати свій унікальний голос та неповторність. Чого тільки вартує таємничий Кирило Лупиніс...

Отож, «Характерник» - достовірне фентезі, побудоване на історичних фактах і приправлене часткою містики. Книга підійде всім і кожному, адже вона розкриває нову грань історичних подій минулого України і в деякій мірі відображає реалії сьогодення. Будь ви учнем старших класів, чи вже працюючою людиною, твір Василя Шкляра не залишить байдужим нікого.

Знайти книгу Василя Шкляра «Характерник» кожен зможе, як завжди, у фондах Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки (вул. Тургенівська 83-85).

Бережіть себе та читайте лише якісну літературу!

Немає коментарів:

Дописати коментар