середу, 21 вересня 2016 р.

Сергій Шарик. Двічі графиня та двічі генерал

Шарик С. В. Двічі графиня та двічі генерал : [роман] / Сергій Шарик - Київ : Гамазин, 2014. - 494 с.

      Книжку присвячено одній з головних туристичних принад України – парку «Софіївка» в Умані, а точніше романтичним історіям і сагам, пов’язаним із її засновниками, польським магнатом Станіславом Потоцьким і графинею грецького походження Софією Потоцькою, їхнім життєвим шляхам назустріч одне одному. ©


     Він — польський магнат, представник знатного роду Потоцьких, патріот, якого наречуть зрадником. Вона — одна з найгарніших жінок Європи, фаворитка могутнього Григорія Потьомкіна. Він подарує їй палаци і парки, нині перлини українського культурного надбання, з-поміж яких славетна «Софіївка». Вона йому — друге народження. Історія їхнього кохання розгортається на тлі політичних колізій кінця ХVIII ст. між Річчю Посполитою та сусідніми державами.


« Любов до парку передалася мені, певно, від мами, яка в літній період працювала там екскурсоводом, — розповідає автор. — Отже, у мене була певна література й свій екскурсовод... Кожен, хто відвідує цей парк, закохується в нього і, природно, хоче знати про кохання Потоцьких більше, ніж розповідають екскурсоводи. А історія їх кохання і життя — дуже не проста.  »
(с) Сергій Шарик


Книга є у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар