середу, 7 травня 2014 р.

Дара Корній. Тому, що ти є

 Корній, Д. Тому, що ти є : [роман] / Дара Корній. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 237 с.
Сьогодні, коли всі ми так болісно переживаємо за долю країни, а суспільне в нашому житті стало важливішим і вагомішим за особисте, варто все ж не забувати про силу, що рухає світом - кохання. Саме про найсильніші людські почуття новий роман Дари Корній,  зворушливий і містичний. Його головна героїня часто веде себе наперекір своїм бажанням та поклику серця, бо так велять їй інші. Оксана - сильна жінка, але зі своїми слабкостями, що не дають їй робити те, чого сама вона хоче. На те, що потрібно, у неї все ж вистачає духу: збирає студентів на боротьбу проти влади. Така собі українська Жанна д'Арк. Вона дійсно хоробра, і ця її безстрашність захоплює. Вона має сили допомагати іншим і зовсім безпомічна для самої себе: нещасливий шлюб, ненависні родичі, чуже для неї середовище... Оксані намагається допомогти Сашко, закоханий у неї з дитинства. 
Вони не змогли стати щасливими за життя Оксани. Вона промирає.Та завдяки Числобогу в кімнаті номер "безкінечність" Сашкові вдається змінити свою долю: він потрапляє знову в ту єдину ніч, коли вони були разом, коли танцювали під мелодію вальсу Скорика. І він змінює усе: забирає Оксану з Києва, одружується, у них народжується син Юрко... Але,  як визначити, де дійсність: там, де щастя, чи там, де суцільний морок і безвихідь?
Цікавими в романі є різні легенди та історії - про двох сніжинок, про дві половинки одного яблука, різні філософські притчі про багатство та бідність та ін. Роман дуже ліричний, містить багато пестливих слів, прислів'їв та приказок, крилатих висловів та ін.
Рекомендуємо до прочитання, передусім, жінкам. Книга є на абонементі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська 83/85, тел.: 4860074).

1 коментар:

  1. Коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности:http://bibliopazlu.blogspot.com/Наша награда Liebster Blog Award!

    ВідповістиВидалити