пʼятницю, 14 грудня 2012 р.

Демська Л. Жінка з мечем

Демська, Л. М. Жінка з мечем : [роман] / Леся Демська. - Львів : Піраміда, 2005. - 177 с. 

 «Життя - це велика й нестерпна порожнеча. Гонитва за повнотою - гроші, слава, кохання - ілюзія повноти, зажмурені очі перед страхом неприсутності».
Цей вислів з роману Лесі Демської "Жінка з мечем", який я хочу порекомендувати усім в якості класичної «історії з життя». До того ж авторка цього твору стала стала Лауреатом конкурсу «Коронація слова».
Елементи детективу на фоні історії про втрачене кохання, успіх жінки-художниці, поламані долі, інтриги колег та фатальність непродуманих вчинків надають авантюрного присмаку цьому роману.
Йдеться про молоду і перспективну художницю Ларку, яка своєму успіхові завдячує не лише таланту, але й допомозі хитрого менеджера, який вміє маніпулювати людьми та і життям самої героїні, змушуючи її страждати. Але не через нерозділене кохання.
Пригодницька нитка роману — це низка нещасних випадків, що супроводжують Ларисиних колег, які хотіли вийти з-під опіки Сашка та й саму Ларису.
Для того, щоб не оступитися, не видати себе, головній героїні потрібно витримки і зібраності не менше, ніж у відкритому бою проти ворога.
Книга легко читається. Написана гарною мовою. Чудове поєднання логіки і фантазії автора. Рекомендую.

Немає коментарів:

Дописати коментар