вівторок, 28 липня 2020 р.

Сафон К. Р. Цикл романів "Цвинтар забутих книжок"



Кожного дня у світі зявляється нова книга, дуже ймовірно, що і не одна, але світ рідко коли дізнається про існування таких книг. Здобути світову славу й носити горду назву «світовий бестселер» вдається лише невеликій кількості існуючих книжок і так було завжди. Що ж тоді стається з тією безкінечністю написаних, але непризнаних та забутих книг?

Відповідь на це запитання подарував нам Карлос Руїс Сафон у своїй серії книг про цвинтар забутих книжок. У серію входить лише чотири книги, але їх історії проникають глибоко в душу і гріють вас своїм містичним теплом ще дуже довго.

Сафон К. Р. Тінь вітру : [роман] / Карлос Руїз Сафон ; [пер. з англ. І. Паненко]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 575 с.

Так, наприклад, у книзі під назвою «Тінь вітру» ми дізнаємось про сам цвинтар і, разом із Даніелом, мандруємо заплутаними лабіринтами Барселони у пошуках розгадки таємниці примарного чоловіка та способу захистити останній томик Каракса від вогненної ненависті.

Сафон, К. Р. Гра янгола : [роман] / Карлос Руїс Сафон ; [пер. з ісп. В. Шовкуна]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 510 с.

А чарівна «Гра янгола» розповість про шлях юного журналіста, що вирішив покинути все і писати книги, про його боротьбу за кохання та своє місце в світі.

Сафон, К. Р. В'язень Неба : [роман] / Карлос Руїс Сафон ; [пер. з ісп. О. Леська]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 317 с.

У книзі під назвою «В’язень неба» ми будемо розплутувати хитросплетіння долі навколо старенького томика «Графа Монте-Крісто», Різдва та дивакуватого чоловіка, який зненацька зайде в книгарню і затьмарить один із найщасливіших днів Ферміна.

Сафон, К. Р. Лабіринт духів : роман / Карлос Руїс Сафон ; [пер. з ісп. О. Леська]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 798 с.

«Лабіринт духів» також порадує надзвичайно цікавою історією зникнення адвоката Вальса. На жаль, цієї книги в наших фондах поки немає, але ми з радістю можемо її замовити в іншій бібліотеці.

Як зазначає сам автор, кожна книга у серії є окремою і повністю закінченою історією, тому неважливо, в якій послідовності ви вирішите читати. Разом із тим, книги утворюють міцний каркас, де кожна історія взаємодоповнює одна одну.

До чого тут Цвинтар і забуті книги? Приходьте до нас на абонемент Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки (вул. Тургенєвська 83/85) і дізнаєтесь. =)

1 коментар:

  1. Читаючи серію романів автора, розумієш, що книга - це найцінніше богатство, яке створило людство. Подорожуючи вулицями Барселони, дізнаємося не тільки про саме місто, але й потрапимо в книгарню та на Цвинтар забутих книжок. Дякую бібліофлористам за цікаву рекомендацію.

    ВідповістиВидалити