понеділок, 4 травня 2020 р.

Війна і міф. Невідома Друга світова, 1939-1945


Війна і міф. Невідома Друга світова, 1939-1945 / [за заг. ред. О. Зінченка, В. В'ятровича, М. Майорова] ; Український інститут національної пам'яті. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 270 с. : іл., портр.

Пройшло вже 75 років з дня перемоги над гітлерівськими військами. Час летить із неймовірною швидкістю, минулі події обростають міфами, а правда ховається в запилюжених архівах. Та мало хто знає, що майже з перших днів інформація про хід війни подавалась в дещо завуальованому вигляді і навіть перекочувала в сучасні підручники історії України.

Фахівці Українського інституту національної пам’яті вирішили дослідити питання достовірності інформації, що подається нам на уроках історії. У книзі «Війна і міф. Невідома Друга світова, 1939-1945» розвінчані 50 міфів про страшні події тих років. Автори зібрали докупи та проаналізували сотні архівних документів та достовірних свідчень очевидців. Тож зі сторінок цієї книги можна дізнатись дійсно реальну картину воєнних подій без пропагандистських прикрас. Завдяки цим даним можна краще зрозуміти причини виникнення багатьох сьогоднішніх проблем. Книга насичена якісними ілюстраціями та має дійсно поважний список літератури, що дуже важливо для вибагливого читача.

Знайти книгу «Війна і міф. Невідома Друга світова, 1939-1945» ви можете у відділі абонемента Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки (вул. Тургенівська 83/85).

Бережіть себе і читайте лише якісну літературу!

1 коментар:

  1. Надзвичайно цікава книга щоб краще зрозуміти сьогоднішні проблеми.

    ВідповістиВидалити