четвер, 29 серпня 2019 р.

Жоель Діккер «Книга Балтиморів»

«Багато з нас намагаються надати своєму житті сенс, але наші життя мають сенс, тільки якщо ми здатні виконати три призначення: любити, бути коханими і вміти прощати. Все інше - марна трата часу»
Жоель Діккер «Книга Балтиморів»

Драма. Вона пронизує долю кожної людини, наповнюючи наше життя вистражданою мудрістю. Сюжети, просякнуті болем та переживаннями, знаходять відгук у серцях людей: вони описують трагічне будення. Одним із таких творів є «Книга Балтиморів» Жоеля Діккера, сімейна сага, яка пронизана Драмою і навіть деякою детективною інтригою. 
Сюжет закручується навколо родини Гольдманів, члени якої розділені надто різними соціальними статусами. Протистояння багатства та бідності в рамках одного сімейства представляють дві лінії: Балтиморські та Монклерські. Вже з самого початку роману стає зрозумілим, що герої пережили серйозну Драму (тільки так автор і називає її). Що саме могло трапитись, щоб тиха сімейна ідилія перетворилась в пекельне лігво?
Не зайвим буде сказати, що головний герой Маркус Гольдман перекочував у «Книгу» зі сторінок найпершого роману Діккера – «Правда про справу Гаррі Квеберта». Різниця лише у тому, що тепер Маркус – визнаний письменник. На відміну від роману-попередника, «Книга Балтиморів» розкриває нам Маркуса із зовсім нової сторони: життя змінило його характер до невпізнанності.
 Заінтриговані? Тоді приходьте до нас у відділ абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар