понеділок, 15 лютого 2016 р.

Тетяна Белімова. Вільний світ

Белімова Т. Вільний світ : роман / Тетяна Белімова; передм. С. Філоненко. -  Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 272 с.

Тетяна Белімова - двічі "коронована" письменниця. 2013 року за дебютний роман "Київ.ua" авторка здобула третю премію "Коронації слова", привернувши увагу читачів щирістю оповіді та глибиною розуміння людського серця. А у 2014 році її новий твір "Вільний світ" було відзначено "золотом" конкурсу.

У цьому романі немає другорядних героїв. Як не буває другорядних катастроф, другорядного щастя, другорядних життів ... У центрі уваги - доля двох родин, з Києва та села Княжа Криниця. Цим людям судилося жити в непростий час. Їхніми очима ми бачимо Другу світову війну: кожний герой розповідає свою часточку Історії.
Це роман-хроніка, роман-світлина, роман-щоденник і роман-спогад - безсторонній і дуже особистий.

« Війна змінює нас і наші долі. Однак тільки від нас залежить, чи віддати життя на поталу вічному болеві, чи зробити інший вибір: відпустити його і стати вільним, аби разом із нами вільним став і цей світ.
"Вільний світ" - сага про те, що пережила й відчула практично кожна українська родина.
 »
(с) Аліна Акуленко, журналіст, радіоведуча

«  Якщо не зважати на вказані у "Вільному світі" роки й переповісти зміст без прив'язки до часу доби, складається враження - це про нас нинішніх. Історія повторюється, тим більше - трагічна історія. Прикрий факт, котрий нарешті мусить нас чогось навчити. "Вільний світ"- один із таких відкритих уроків.  »
(с)  Андрій Кокотюха, письменник
Книгу можна взяти у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85)

Немає коментарів:

Дописати коментар