середу, 13 травня 2015 р.

Дина Рубина. Русская канарейка

Рубина Д. Русская канарейка. Желтухин : роман / Дина Рубина. - Москва : Эксмо, 2014. — 476 с.

Рубина Д. Русская канарейка. Голос : роман / Дина Рубина. - Москва : Эксмо, 2014. - 507 с.

Рубина Д. Русская канарейка. Блудный сын : роман / Дина Рубина. - Москва : Эксмо, 2015. - 446 с.


      Трилогія Діни Рубіної «Російська канарейка» - барвиста, бурхлива сімейна сага про любов і про музику. За словами письменниці, ідея трилогії народилася, коли один із шанувальників її таланту подарував письменниці власний твір - брошуру "Російська канарейка. Вчора. Сьогодні. Завтра". Принесена в дар книжка була видана за участю Фонду підтримки російської канарейки.
      Трилогія - винахідливий сплав шпигунського роману та сімейної саги, де детективна лінія прописана тонко, глибоко, захоплююче. Але для письменниці це насамперед сімейна сага, причому подвійна, що охоплює історії двох сімей. І в цій трилогії злилися обидві хвилюючі Рубіну теми: тема роду і тема долі і характеру.
      Світ канаркових мисливців, створений пером Діни Рубіної, населений колоритними персонажами. Життя героїв пов'язують воєдино шпигунські пристрасті, любов і, звичайно, великі секрети маленьких пернатих.
      Трилогія викликає багато почуттів та переживань. Її зміст дуже схожий на життя, коли дивовижні, доленосні події проходять ніби буденно і найбільше переживаються всередині. Можна тільки дивуватися таланту автора писати так захоплююче на такі серйозні теми. Де ви ще прочитаєте про те, як розводять і навчають співу канарок, хто такий контратенор, що таке розвідка Моссад та ще багато тем, які піднімаються в книзі та написані простою, ясною, чистою, легкою мовою.
      Діна Рубина неперевершено описує деталі - спів птахів, образи людей. Ти їх начебто бачиш наяву. Чудове переплетення сюжетів, доль схоже на багатоскладовий малюнок східного килима або мереживного полотна, ясні і чисті образи героїв і місцевості, прописані одним-двома реченнями, і при цьому яскраві і глибокі. Майстер залишається майстром.
      Рекомендуємо цю книгу тим, хто втомився поспішати, завис у побуті або щоденних офісних справах, хто стоїть на роздоріжжі доріг і хто в скрутному становищі. Просто візьміть книгу в руки і пориньте в захоплюючу історію, яка могла бути, а могла і не бути...
Цю трилогію можна знайти на абонементі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар