суботу, 15 листопада 2014 р.

Даніель Кельман. Обмірювання світу

 Кельман, Д. Обмірювання світу : роман / Даніель Кельман ; пер. з нім. В. Кам'янець. - Львів : ЛА "Піраміда", 2013. - 192 с.


Якщо ви полюбляєте пригодницькі романи, що поєднують у собі  тонкий гумор  з елегантною іронією, наповнені  глибоким філософським змістом, то цей роман яскравого австрійського і німецького письменника -  для вас.
Наприкінці XVIII ст. двоє молодих німців беруться за обмірювання світу. Один, Олександр фон Гумбольдт, продирається крізь тропічні ліси, пливе з кінця в кінець по Оріноко, долає безмежні російські простори, випробовує на собі отруйні речовини і дію електричного струму, заповзає в ями і в печери, сходить на найвищі гори, спускається у ще не згаслі вулкани й рахує вошей на головах тубільців. Інший, математик і астроном Карл Фрідріх Ґаус, який не уявляє свого життя без жінок, проте навіть шлюбної ночі зривається з ліжка, щоб занотувати формулу, яка щойно спала йому на думку, доводить, не покидаючи меж свого міста, що простір гнеться... Заінтриговані? Книга чекає на вас у відділі абонементу Публічної бібліотеки  імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар