пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

Георгій Данелія. Чито-грито

Данелия, Г. Н. Чито-грито : [автобиографическая проза] / Георгий Данелия. - Москва : Эксмо, 2013. - 767 с. : ил., портр.
Ця книга для тих, хто задля відновлення душевної рівноваги у нашому вкрай складному сьогоденні періодично повертає у минуле, коли світ здавався прекрасним, майбутнє світлим,  а фільми були незабутніми:  "Афоня", "Міміно",  "Кін- Дза - Дза", "Я крокую по Москві!", "Не горюй" інші…
Упевнена, ці фільми ви дивилися не по одному разу, і можете цитувати крилаті вислови з  них, що міцно увійшли в наш лексикон. І чи знаєте ви, що творець усіх цих чудових фільмів - Георгій Данелія, один з найпопулярніших режисерів. Такий же веселий і добрий, як його фільми. І крім того, чудовий оповідач.
Ця книга про зустрічі, знайомства, спогади про дитинство, історію створення фільмів - таких улюблених і рідних. Все - дуже по-доброму,  без звинувачень і без викриттів. Просто, пізнавально і дуже затишно.
Книга складається з коротеньких історій про життя, навчання, роботу, про всі курйозні та кумедні випадки, що сталися під час зйомок, але написана вона в тільки йому притаманній манері.  У книзі чудові портрети і малюнки минулого - рідних майстра, друзів, знайомих і - дивовижна теплота Тифліса, де пройшли його ранні роки і куди він повертався знову і знову.
 Ця книга - літературний дебют Георгія Данелія. Але закінчується вона дуже «кіношними» словами: «Кінець другої серії». А значить, можна чекати продовження...
Книгу можете взяти на абонементі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83-85). Тел.: 486-00-74
...

Немає коментарів:

Дописати коментар