вівторок, 28 травня 2019 р.

Любка А. Твій погляд

Любка, А. Твій погляд, Чіо-Чіо-сан : роман / Андрій Любка. –  [Чернівці] : Meridian Czernowitz, 2018. – 336 с. : іл.

«Усмішка - це найдорожчий одяг, який ми вдягаємо для інших. І найбільш фальшивий».

Андрій Любка «Твій погляд. Чіо-Чіо-сан»
«Насправді автор – і за це його варто серйозно похвалити – протягом усього розгортання сюжету ретельно й підступно нас до такої розв’язки готує, тільки ми чомусь до останнього моменту цього не помічаємо».
Олександр Бойчено, письменник, редактор книги

Сюжет книги досить банальний і в той же час актуальний для сьогодення: п’яний суддя на пішохідному переході збиває жінку. Проте слідчий доводить, що можновладець ні у чому не винен, і швиденько закриває цю справу. І всі ніби забули про цей випадок, але точно не овдовілий Марк.
Історія цікава, самобутня, базується на українських реаліях і може допомогти краще зрозуміти суспільство, в якому ми живемо, й самих себе, “перетравити” якісь психологічні травми чи “камені спотикання”. Майстерно вплетені алюзії, як от посилання до опери Пуччіні «Мадам Батерфляй»,  тримають читача в напруженні від початку до самого кінця.
Чому безкарність багатіїв стала нормою? Де пролягає тонка грань між прагненням справедливості та жагою помсти? Чому саме благі наміри приводять людину у пекло?

 Відповіді на ці та інші запитання ви можете знайти в новій книзі Андрія Любки у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85). 
Тел.: 044 4860074

Немає коментарів:

Дописати коментар