понеділок, 12 березня 2018 р.

Марта Холл Келлі. Бузкові дівчата

Келлі М. Х. Бузкові дівчата : роман / Марта Холл Келлі ; [пер. з англ. В. Горбатька]. - К. : Нора-Друк, 2017. - 544 с. - серія "Читацький клуб".

      Марта Холл Келлі має вчений ступінь в галузі журналістики Сіракузького університету і ступінь магістра в галузі журналістики Північно-Західного університету США. Вона була зачарована біографією Кароліни Феррідей, яка допомогла п'ятдесяти польським жінкам, відомим як "Кролики", що вижили у концтаборі  Равенсбрюк. У пошуках правдивої історії Марта провела довгі часи у трьох архівах Кароліни Феррідей - у штаті Коннектикут, Вашингтоні та у Нантері (Франція).

     Кароліна Феррідей працює у французькому консульстві у Нью-Йорку. Але її життя кардинально змінюється, коли гітлерівська армія вторгається в Польщу у вересні 1939 року, а невдовзі у 1940 році окуповує Францію.

     Польська дівчина Кася Кужмерик розуміє, що її безтурботна молодість закінчилася, коли, після окупації Польщі нацистами, починає виконувати доручення підпільного руху опору. У напруженій атмосфері один хибний крок може мати згубні наслідки.

     Для амбітної молодої німецької лікарки Герти Оберхайзер оголошення про роботу у перевиховному жіночому таборі здається квитком у нові професійні сфери. Але вона опиняється в пастці нацистського концтабору і стає одним із лікарів-злочинців, що ставили досліди над живими людьми.

     Життя цих трьох жінок неймовірним чином перетинається. Їх історії розгортаються на різних континентах: від Нью-Йорка до Парижа, Німеччини та Польщі.
Кароліна і Кася прагнуть відновити справедливість для тих, кого історія забула.

     Протягом 10 тижнів роман залишався  у списку бестелерів Publishers Weekly і увійшов у список кращих книжок 2016 року. Goodreads відзначив "Бузкові дівчата" як найкращий історичний роман 2016 року, а журнал ELLE нагородив відзнакою "Читацький приз - 2016".
«


Ця захоплива книжка про подолання мирними людьми тих випробувань, з якими їх зіштовхнула війна. Келлі майстерно доповнила історичне тло чудовими персонажами. 

(с) Publishers Weekly 


«

Ті, хто любить читати історичну художню літературу, мають полюбити роман "Бузкові дівчата" Марти Холл Келлі.

(с) ABC News
»

Книга є у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

Немає коментарів:

Дописати коментар