вівторок, 26 листопада 2013 р.

Ірен Роздобудько. Мандрівки без сенсу і моралі

Роздобудько І., Мандрівка без сенсу і моралі / Ірен Роздобудько. – К.: Нора-Друк, 2011. – 192 с. – (Мандри).
Якщо ви любите чи плануєте подорожувати, або просто хотіли б знати про світ не лише з Вікіпедії чи туристичних буклетів, а з «перших вуст» і значно глибше, тоді ця книга для Вас.
Це своєрідна книга-путівник української сучасної письменниці Ірен Роздобудько, присвячена 10-ти країнам: Фінляндії, Швеції, Хорватії, Єгипту, Малайзії, Греції,Чехії, Америці, Ізраїлю та Мальті. Ви спитаєте: «Чому саме ця книга?» Тому що кожна книга цієї письменниці – це відкриття, це хороший стиль, прекрасна українська мова та непередбачуваний сюжет.
Конкретно ця книга відкриває двері «до іншої реальності», завдяки цій книзі ви перестрибнете «часову прірву і потрапите у невідоме». І, що найцікавіше, не просто дізнаєтеся про визначні місця й славні пам’ятки тої чи іншої країни, а почуєте від самої авторки відповіді на запитання, що на них «не може відповісти і найдосвідченіший гід». Книга підкупає своєю відкритістю та відвертістю. Складається враження, що ти все бачиш на власні очі, і виникає думка: зібрати валізи та сісти у літак та перевірити всі ті цікавинки, сміховинки, найяскравіші враження письменниці, пережиті емоції, катавасії та витівки, а також її власні гіпотези та суперечки із самими гідами. Одне слово, те, чого немає у Вікіпедії.
Кожну історію пані Ірен завершувала такою собі «фішкою»-додатком, у якому для українських гурманів чи любителів покуховарити містяться рецепти іноземних страв, які можна приготувати в наших домашніх умовах; а для інтелектуалів – імена письменників (лауреатів-Нобелівської премії,або улюблених пані Ірен), які творять обличчя тої чи іншої країни».
А ще,вперше саме тут, у книзі ви зможете переглянути цілий фото-розділ із 32 світлин, на яких Ірен Роздобудько то за славнозвісною Нобелевською трибуною, то з аквалангом на дні Червоного моря, то на фоні мальтійського храму, що його вважають «енергетичним центром Землі».
Насолоджуйтесь!
Запитуйте цю книгу в бібліотеці ім. В.Яна (пр-т Миру, 13)

1 коментар:

  1. Справді, дуже легка і цікава книга! Навіть, якщо ви вже були у зазначених країнах, і думаєте, що бачили усе найцікавіше, усе одно знайдете у книзі таку родзинку, яку не помітили. Рекомендую!

    ВідповістиВидалити