середу, 11 квітня 2012 р.

Рубина Дина. Синдром Петрушки

Рубина, Д. Синдром Петрушки : роман / Дина Рубина. - Москва : Эксмо, 2010. - 429 с.
     Ця книга не залишила мене байдужою. Не залишить і вас. Під час читання виникали відчуття кольору, руху, запахів, звуків, - настільки живою, соковитою і смачною мовою вона написана. Неперевершені описи Львова і Праги, після прочитання яких виникає нестерпне бажання поїхати туди.
Не рекомендую читати тим, кому потрібно дотримуватись режиму сну: від цієї книги вас не відірвуть найстрогіші приписи лікарів.
Книга насичена подіями. Різні покоління, різні погляди на життя. Автор розповідає про ляльок і ляльководів. А також про Людину. Ці ролі уживаються у кожній людині, змінюючи одна одну. Сьогодні ми маріонетки, а завтра ляльководи. Буваємо ми і справжніми. І ми свідомо обираємо ці ролі. Свобода вибору.
Головний герой книги - геніальний лялькар і лялькових справ майстер з дитинства закоханий в одну прекрасну дівчинку, вилиту ляльку. І це не казка, ні, це історія хворобливої пристрасті Петі до Лізи, історія її залежності від нього і його нездатності відпустити її, дати їй свободу. Його маніякальна одержимість ляльками є причиною того, що навіть свою єдину на все життя любов він ототожнює з лялькою.
У дитинстві лялька Петрушка не була мені симпатичною. Чи це мені здалося після прочитання?

Книгу можна отримати у бібліотеках:
Публічна бібліотека імені Лесі Українки, вул. Тургенєвська 83/85
(044)-486-01-46
Бібліотека імені  М. Костомарова, вул. Щербакова, 51-в (044)-443-14-90
Бібліотека імені  О. Радіщева,  вул. Шота Руставелі, 17 (044)-287-60-50
Бібліотека імені  П. Панча, вул. Велика Васильківська, 90 (044)-287-40-46
Бібліотека імені  М. Салтикова-Щедріна, б-р Лесі Українки, 7 (044)-234-43-21
Бібліотека імені  Ошера Шварцмана, Стрітенська, 4/13 (044)-272-39-18

2 коментарі:

  1. Меня каждый раз поражает в Рубиной её погружённость в материал. Она досконально знает предмет о котором пишет во всех его тонкостях и нюансах. Вот и читая этот роман, кажется, что автор всю жизнь только и занималась созданием коллекционных кукол.

    ВідповістиВидалити
  2. И меня поразило то, насколько автор сведуща в этом деле, насколько глубоко изучила тему. Написано тонко и пронзительно

    ВідповістиВидалити