вівторок, 26 квітня 2016 р.

Олександр Гаврош. Неймовірні пригоди Івана Сили

Гаврош О. Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу : пригодницька повість : для молодшого і середнього шкільного віку / Олександр Гаврош. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. - 176 с.: іл.

      Пригодницька повість відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті "Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу" став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об'їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог.

У 2013 році на основі цієї повісті було знято український дитячий фільм "Іван Сила", графічними кадрами з якого проілюстровано це видання.
   
     У великому місті на парубійка з гірського села чекають багато карколомних пригод, випробувань і небезпек, а ще — зустрічі з вірними друзями та справжнє кохання.
     Незвичайна сила, працьовитість і добре серце ведуть його від перемоги до перемоги: від вантажника на вокзалі — до чемпіона республіки, від циркового силача — до найдужчої людини світу.

Книгу можна взяти у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).