четвер, 24 березня 2016 р.

Володимир Лис. Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї

http://www.bookclub.ua/images/db/goods/29983_44436.jpgЛис В. Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї : роман / Володимир Лис. - Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 240 с.: іл.
    
     Майстер витонченого слова, глибоко народний письменник, Володимир Лис є справжнім метром сучасної української літератури. Володар численних премій конкурсу "Коронація слова".

     "Нова книга-літопис від лауреата численних нагород та премій Володимира Лиса — це життєвий досвід на перший погляд звичайної сільської жінки, бабусі Пелагеї. Ця мудра й милосердна жінка пережила війну й роки поневірянь, виховувала дітей і рятувала життя людей, вірила в силу трав та давні легенди. 
     На долю Пелагеї випали біль і щастя, кохання та втрати, вона знала таємниці природи і найзаповітніші секрети людей. Цілителька Пелагея розкриє вам таємницю щастя, яку розкрило їй саме життя. 
      «Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї» не просто книжка — це літопис народного досвіду, пам'ятник правічній мудрості українського народу. Це та сама велика мудрість нашого народу. І можливість долучитися до неї — велике щастя. І цією мудрістю щедро ділиться людина чиста, глибока — і водночас дуже проста. Власне, яким і повинен бути справжній мудрець".©

« Головна героїня цієї книжки - людина, безумовно, унікальна. Феномен Пелагеї в тому, що людина, яка живе в селі або в місті, найчастіше репродукує чужу мудрість, а та, яка на хуторі, в лісі, мусить продукувати власну. Але яка ж то мудрість, які поради, який скарб!  »
(с) Віктор Давидюк, доктор філологічних наук, професор, фольклорист

«
Вона була невисокою, тихою, мовчазною, але коли починала говорити... У якійсь казці з вуст дівчини-красуні вилітають перли-самоцвіти. Такі ж дорогоцінні перли падали з вуст бабусі Палажки. То були слова, що складалися в прості, але які образні, цікаві й глибокі думки!
 »
(с) Володимир Лис

Книга є у відділі абонемента Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).