пʼятницю, 29 серпня 2014 р.

Шевчук Валерій. Дім на горі

Шевчук, В. 0. Дім на горі : роман / Валерій Шевчук. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011. - 560 с.
За стилем написання цей наяскравіший твір Валерія Шевчука є романом-баладою. Складається із роману-преамбули, що, власне, дав назву цій книжці —"Дім на горі" та з фольклорно-фантастичної частини "Голос трави". Дім на горі поблизу річки Тетерів - загадковий і не всіи доступний. Там господарюють жінки. Народжують дітей, обдарованих, талановитих. Бо діти ці від таємничих прибульців, від сил природи.
Піднімаючися крутою стежкою до будинку, що височів на горі, недавній фронтовик Володимир навіть не підозрював, що від того життя його круто зміниться, і там він знайде спокій та душевну гармонію.
У книзі  тісно переплетено реальні картини з фантастичними, умовними, ірреальними. Ця книга - художнє дослідження сутності добра і зла, роздуми про відповідальність кожного за свої вчинки, пошуки себе на цій землі.
Книга надзвичайно актуальна для сьогодення. Символ дому означає своєрідне благо, фортецю, міцну основу, а дорога, яка веде з цього дому,— прокляття.
Радимо до прочитання. Запитуйте у відділі абонементу Публічної бібліотеки імені Лесі Українки. Тел. 044 4860074. Дивіться а електронному каталозі бібліотеки.