пʼятницю, 15 березня 2013 р.

Терлецький Валентин. Хмарочос

   Терлецький, В. Хмарочос : роман / Валентин Терлецький. - Київ : Нора-Друк, 2012. - 265 с. : портр. 

 Ця книга буде цікавою і молодим, і людям середнього та ствршого віку. Особливо інтелігенції, людям мистецтва, людям, передусім, думаючим.  Роман читається не просто. Жителів вигаданої країни звуть юналійці.
І ця країна дуже нагадує сучасну Україну. Митці в ній шукають натхнення, творять і презентують свою творчість. Вони не переймаються політикою доти, поки  у країні не встановлюється диктатура, яка забирає у них свободу вільно творити.
Частина митців, змирившись, підкоряється новим вимогам влади. А частина починає об'єднуватись для супротиву. І кожному з цих нескорених потрібно зробити важкий вибір: боротися до кінця чи загинути вільним. Події, описані в романі, часто збігаються із сьогоденням. В реальному житті тих, хто стрибає із хмарочоса, не так  багато. Та все ж, сподівання,  що багато із написаного  так і залишаться фантастикою, не полишає впродовж читання роману.
Книга є у фонді відділу організації використання фонду Публічної бібліотеки імені Лесі Українки (Київ, Тургенєвська 83/85, тел: 4860049). Ви також можете замовити її у найближчу до місця вашого проживання бібліотеку по міжбібліотечному абонементу.

неділю, 3 березня 2013 р.

Шарма Робин. Кто заплачет, когда ты умрешь?

  Шарма, Р. Кто заплачет, когда ты умрешь? : уроки жизни от монаха, который продал свой "Феррари" / Робин Шарма ; [пер. с англ. под ред. И. Старых].- [Москва] : София, 2007. - 252 с.
     Цю книгу раджу тим, хто хоче щось змінити в своєму житті. Очевидні речі найчастіше не є такими в суєті нашого життя. Ця книга змушує зупинитися і задуматись, для чого ми живемо і навіщо. Якщо після прочитання ви знайдете хоча б одну відповідь - значить книга вартувала уваги.
Такі книги треба читати неквапливо, обмірковуючи, повертаючись до деяких фраз, зачитуючи деякі абзаци близьким людям. Ця особлива книга, написана гуру з питань лідерства та автором серії книг "Монах, який продав свій еррарі "" Робіном Шарма. Автор  пропонує прості рішення 101 найскладнішої проблеми, починаючи з маловідомого методу позбавлення від стресу і закінчуючи дієвим засобом, що дозволяє не тільки насолоджуватися подорожжю по житті, але і залишити безцінний спадок своїм нащадкам.
     Книгу можна взяти на абонементі Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85, тел.:  486 01 46)