пʼятницю, 5 жовтня 2012 р.

Герман Сергій. Інге.

Герман, С. Інге : роман / Сергій Герман. - К. : Ярославів Вал, 2012. - 248 с. - іл. : (серія "Червоне та чорне")
  4 жовня у залі №3 Мистецького арсеналу відбулася презентація другої у творчому доробку Сергія Германа книги "Інга". По завершенні презентації усім учасникам заходу автор люб'язно подарував по книзі. Дісталася вона і мені.


Ця книга про велике кохання, але впродовж усього читання вас не
Анна Герман
полишатиме відчуття тривоги. Ця книга змушує замислитися над багатьма речами нашого складного життя, змушує поглянути на світ, історичні події очима героїв. Пропустити через себе людські пристрасті, проаналізувати логіку вчинків.  Героїня роману німкеня Інге, дружина Богдана Сташинського, вбивці Степана Бандери і Льва Ребета. Саме  змалювання її образу дає нам можливість поглянути на розділену після другої світової  війни Німеччину на соціалістичну і капіталістичну, і як цю реальність болісно переживали  прості німці.У книзі описано багато історичних подій і фактів, пов'язаних з націоналістичним підпільним рухом.
Та найголовніше, що вдалося автору - передати психологічний стан Інге після того, як вона дізналася, що її чоловік, якого вона до безтями кохала, виявився вбивцею.  Інге - персонаж історичний. За словами автора  в основу характеру, стилю поведінки і внутрішнього світу героїні ліг образ його дружини Анни Герман. У присвяті та передмові автор написав, що свій роман він присвячує саме їй.
Книга незабаром з'явиться у фонді Публічної бібліотеки імені Лесі Українки м. Києва.